Na weken lang ''bloed, zweet en tranen" en intensieve betrokkenheid, konden we het niet laten om een evenement op te stellen genaamd HRM Live

Bent u enthousiast geworden

Ga dan naar

www.hrmlive.nl

De groetjes van,

Erik Cornelissen, Martijn van der Craats, Suzanne van Drunen en Linda Groenen

De persoonlijkheid van een werknemer is belangrijker voor het ontstaan van een burnout dan de relatie met de leidinggevende. Dat zegt Leslie Graham, die op 17 maart op dit onderwerp promoveert aan de Universiteit van Utrecht.

Beroepszelfvertrouwen vermindert het risico op overspannenheid aanzienlijk. Tijdige, positieve terugkoppeling van leidinggevenden die het beroepszelfvertrouwen kunnen bevorderen is daarom van groot belang, aldus Graham. Leidinggevenden moeten volgens hem de verantwoordelijkheid nemen voor de ontwikkeling en instandhouding van goede relaties met hun ondergeschikten.

Informatie
Werknemers op hun beurt moeten beter gebruik maken van de beschikbare informatie om het risico op burnouts te vermijden. Graham verrichtte zijn onderzoek onder Britse middenmanagers in de publieke sector.
(BRON: HRPraktijk)

Een burnout ontstaat ook wanneer iemand te intensief werkt. Denk hierbij aan dagen 12 uur werken, weinig slapen, slecht eten enz enz. Op het moment dat dit week in week uit voorkomt zal het lichaam op een gegeven moment protesteren. Daarom is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren en hiermee te voorkomen dat het lichaam uitgeput raakt.